2024
Přijďte k nám ochutnat mexické speciality!
Máte chuť na pravé mexické speciality, které pro vás připravujeme z nejkvalitnějších surovin a s pravým mexickým kořením?
Přijďte k nám posedět a ochutnat je. Těšíme se na vaši návštěvu!
Mexická restaurace LaCabaňa se nacházi v samém srdci perníkových Pardubic a přesto na klidném a tichém místě. Prostory naší restaurace dýchají mexickým stylem, dálkami a přirozenou pohodou a jsou tak ideálním místem pro pracovní schůzky, obědy, večeře nebo uspořádání firemního večírku.
Na prvním východočeském APETIT FESTIVALU konaném dne 29. –30. června 2013 jsme získali ocenění 3. nejlepší Východočeská restaurace. Ocenění si vážíme o to více, že hlasovali sami návštěvníci festivalu – celková návštěvnost přesáhla 25 tisíc lidí!
Jídla ze soutěžního menu můžete samozřejmě kdykoli ochutnat v naší restauraci, naleznete je v našem jídelním lístku:
Quesadilla Chipotle: Zapečená pšeničná tortila plněná směsí kuřecího masíčka, červené cibulky, rajčat a sýra, podávaná se salsou chipotle a zakysanou smetanou
Ceviche: Čerstvá ryba marinovaná citrusové štávě s koriandrem cibulkou a rajčaty, podávaná s kukuřičnýmy chipsy
Banana de coco: Banán naložený v omáčce z karibského rumu, karamelu a kokosového mléka
Pro přípravu mexických specialit používáme tradiční huastecký postup z Veracruzu. Tento postup spočívá ve speciálním způsobu přípravy základních složek jídel, jako jsou paprika, fazole a tortilla, a to osmažením. Naše omáčky i fazole jsou osmažené a podle charakteru jídla jsou též osmažené tortilly.
Většina toho, na čem si dnes u mexické kuchyně pochutnáváme, se od začátku 16. století příliš nezměnila. Základem mexických pokrmů zůstává kukuřice (nepoužívá se naše mouka), fazole a spousta nejrůznějších papriček, od těch mírných až po ty ohnivé, na které by se měl podávat zbrojní pas. Čím více si na mexická jídla zvykneme, tím lépe, protože jsou nízkokalorická a bohatá na vlákniny.
V naší restauraci však nenajdete jen kuchyni mexickou – naopak – snažíme se, aby výběr specialit byl opravdu široký. Proto Vám rádi připravíme vše od nefalšovaného amerického steaku až po křehký ledový salát s Mozarellou a kuřecím masíčkem; v jídelním lístku myslíme na vegetariány i děti.
Každý pracovní den vaříme naše vyhlášená obědová menu. Potrpíme si na dobré a kvalitní suroviny, takže že si opravdu pochutnáte. Denní menu můžete sledovat na našem webu nebo vám ho může náš kuchař posílat automaticky na váš email. Stačí když v patičce našeho webu zadáte váš e-mail a vyberete si, zda chcete obědová menu dostávat každý den nebo jen v pondělí na celý týden.
Rozhodnutí vytvořit speciální restauraci se zaměřením na mexickou kuchyni padlo po našem dlouhodobém pobytu v Mexiku, kde jsme poznali mistrovského kuchaře Miquela, který přijal naše pozvání do Čech.
Miquel zavedl mexické speciality do naší kuchyně a naučil nás připravovat jídla takovým postupem a z takových surovin, aby chutnala přesně tak, jako u něj doma v Mexiku. Suroviny a koření, které tvoří právě onu nezaměnitelnou a pravou chuť jihoamerických specialit, si necháváme dovážet z ciziny a pečlivě je vybíráme. A vždy se snažíme, aby našim hostům chutnalo...
Máte chuť na pravé mexické speciality, které pro vás připravujeme z nejkvalitnějších surovin a s pravým mexickým kořením?
Přijďte k nám posedět a ochutnat je. Těšíme se na vaši návštěvu!